Регионални

Празничен концерт по повод Курбан Байрам в Ардино

По случай свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам читалище „Родопска искра“ в Ардино организира грандиозен концерт. Културното събитие събра в обновения център стотици жители и гости на общинския град. Сред тях бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет на ДПС в Ардино Шахин Байрамов. 

IMG 3801

Двучасовият концерт зареди всички с приятно настроение и положителни емоции. Програмата започна с изпълнения на групата за турски фолклор с ръководител Пенка Нешева и групата за родопски фолклор „Родопчанка“ с ръководител Светла Карамитева към читалище „Родопска искра“. За пореден път и двете групи обраха бурните аплодисменти на многобройната публика с великолепното си представяне. Освен местните самодейци в празника се включиха и младите изпълнители Чънар, Илайда, Пънар и Айсун към читалище „Юмер Лютфи“ в Кърджали с ръководител Айхан Ъшък. Талантите от областния град също предизвикаха искрените аплодисменти на присъстващите с прекрасните си изпълнения. Концертната програма завърши с изпълненията на местния музикант Ергюн Мюмюнов. В центъра на общинския град се извиха кръшни хора.

IMG 3800

От свое име и от името на Община Ардино кметът инж. Изет Шабан поздрави присъстващите с настъпващия Курбан Байрам. „В тези светли дни ние отдаваме почит и уважение към религия, обичаи, традиции и въобще към нашата култура. Семействата отблизо и далеч се събират, за да засвидетелстват уважение към родителите си и да ги поздравят. Пожелавам Ви крепко здраве, семейно щастие и благополучие на всички Вас и Вашите семейства“, заяви инж. Изет Шабан. Той поздрави настоятелството на НЧ „Родопска искра“ за организирането на концертната програма. „Ръководството на община Ардино полага и ще продължи да полага усилия за просперитета и развитието на общината“, каза още инж. Изет Шабан.

IMG 3798

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност