Събития

ДПС почете паметта на Кязим Паша, героя на демокрацията

С възпоменателен митинг – мевлид и поднасяне на венци и цветя в ардинското село Бял извор бе отбелязана 51-ата годишнина от невинната гибел на Кязим Паша. Той е прострелян през пролетта на 1972 година по време на т.нар. „възродителен процес“ срещу насилствената смяна на имената на турското население. Пред възпоменателния паметник – чешма в центъра на родопското село се събраха стотици хора.

Джебел21

Възпоменателното събитие уважиха синовете на Кязим Ибрахим Паша – Басри и Ибрахим, които живеят в Бурса, зам.- председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, областният председател на ДПС Ресми Мурад, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, народният представител от ДПС инж. Павлин Кръстев.

Джебел22

В митинга участваха още Ердинч Хайрула и Мукаддес Налбант, бивши народни представители от ДПС, кметовете на Момчилград, Кирково и Черноочене – Илкнур Кязим, Шинаси Сюлейман и Айдън Осман, председателят на Общинския съвет на Ардино Сезгин Байрям, зам.-председателят на Областния съвет на Младежко ДПС-Кърджали Кадир Мустафов, бившият главен мюфтия Фикри Сали, заместник- районният мюфтия Сурай Мустафа, членът на Управителния съвет на Сдружението на Ардинци в Бурса Юсеин Касапоглу, председателят на Сдружението на балканските изселници в Маниса Алтан Хафъзисмаилоглу, председателят на Сдружението на крумовградчани в Бурса Йълмаз Мутлу. Тук бяха още общински председатели на ДПС, председатели на Общински съвети от Кърджалийска област, общински съветници, кметове на населени места, членове и симпатизанти на ДПС.

Джебел23

 „С възпоменателното събитие по повод 51-та годишнина от кончината на Кязим Паша, ДПС-Ардино засвидетелства верността си към утвърдената традиция 20 май да бъде ден на почит и дълбок поклон пред паметта на един достоен човек и гражданин. Радвам се, че с всяка изминала година хората, които идват да почетат този ден, стават все повече. С почитта към паметта на жертвите на Възродителния процес, и пострадалите от ограничаването на правата и свободите на хората в България, ДПС твърдо заявява, че историята няма да бъде забравена!“, заяви д-р инж. Хасан Азис пред чешмата – паметник на Кязим Паша.

Народният представител инж. Павлин Кръстев предаде на присъстващите специалните поздрави на председателя на Движението Мустафа Карадайъ и на цялата парламентарна група на ДПС.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност