Събития

ДПС участва в националния събор на татарската общност "Тепреш"

Ветово посрещна днес татари от България и Румъния, които се включиха в националния събор на татарската общност „Тепреш“. Събитието събра стотици хора в местността „Лагера“ край Ветово, а организатори на празника бяха Община Ветово и сдружението на татарите „Асабай“.

Ветово1

Специални гости на кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед бяха зам.-председателят на НС Филиз Хюсменова, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, лидерът на европейските либерали и евродепутат Илхан Кючюк, народните представители Ализан Яхова, Ертен Анисова, Адлен Шевкед, Гюнер Ахмед, председателят на Младежко ДПС и народен представител Сезгин Мехмед, бившите народни представители Бюрхан Абазов и д-р Хасан Адемов, общински кметове и общински председатели на ДПС от областта и региона.

Ветово2

В словото си кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед припомни, че всяка година през месец май татарската общност отбелязва празника на пролетта. Ветово има най-голяма татарска общност в България в момента, като в общината живеят около 250 семейства, съхранили традициите си.

Ветово3

Председателят на „Асабай“ Ерхан Хюсеин сподели, че „Тепреш“ събира татарите, за да покажат, че пазят корените си и да предадат посланието на следващите поколения.

Ветово4

Присъстващите почетоха с молитва паметта на загиналите татари по времето на Сталин – на 18 май 1944 г. с негова заповед са депортирани над 200 000 кримски татари.

Ветово6

Ветово7

Ветово8

Ветово9

Ветово10

Ветово11

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност