Събития

ЕВРОДЕПУТATЪТ И ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „ТВОЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ”

 

Евродепутатът и зам.–председателят на ДПС Филиз Хюсменова обяви приключването на националния конкурс на тема „ТВОЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ”. Конкурсът беше обявен по повод  Деня на толерантността – 16 ноември и се проведе под нейния патронаж.

Победителите в конкурса са обявени в профилите на Европейските информационни центрове на евродепутата, които съдействаха за провеждането на конкурса.  В категорията „Толерантност в политиката“ наградата от 100 лв. отива при Галя Николаева от гр. Попово, в категорията „Етническа толерантност“ при Сечил Фадли от гр. Разград, а в категорията „Нулева толерантност към насилието“при Адем Азисов от  гр.София.

Общо 106 участника изпратиха послания за толерантост. Всички отличени участници получават грамоти. Най – малкият участник е на 13 години, най-възрастният - на 50. Ученичката стана и победител в  категорията  „Етническа толерантност“ с посланието „Живеем в един свят, дишаме един въздух, гледаме едно и също небе! Различни сме, но всъщност сме равни - нека да бъдем толерантни!”.

 „Интересът към конкурса е доказателство, че темата е актуална. Обществото ни  има нужда от преодоляване на езика на омразата във всички области, от повече толерантност към различните”.- коментира Филиз  Хюсменова.

IMG b1ba96206e14284500c9614eafab659d V

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност