Събития

Илхан Кючюк посети румънско-украинската граница

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк посети граничния пункт „Сигет“ на румънско-украинската граница заедно със свои колеги евродепутати и депутати от либералното семейство в Румъния.

„Надявам се скоро войната да спре, защото последиците са огромни. Това, което виждаме тук е, че румънските власти, а и обикновените хора, полагат големи усилия, за да бъдат полезни на украинските граждани, бягащи от войната. Сега е моментът да покажем съпричастността, която е в човешката природа. Сега е времето да застанем на правилната страна, за да имаме достойно място в историята. Всички заедно ще се борим, за да възтържествува мирът и истината. “, заяви Кючюк.

Либералите посетиха „Мостът на надеждата“, който след започването на войната се превърна в символ на по-добрия живот и вярата, че един ден всичко ще се оправи. Инициативата на доброволци от румънска страна се превърна в истинска вълна от съпричастност към децата на Украйна, които минавайки през моста могат да вземат играчка и да преминат границата с положителни мисли.

Съпредседателят на АЛДЕ остави плюшено мече на моста „Сигет“ с думите: „Само човек, видял очи в очи тази трагедия може да разбере колко страшна е войната. Дано скоро целят този ужас свърши.“

По думите на Кючюк през последния месец европейските институции и лидерите на ЕС показаха безпрецедентна подкрепа към Украйна и украинския народ. Украйна е страна, която се бори за своята независимост, териториален интегритет, прави го в името на европейските ценности, защото иска да бъде точно там, част от това семейство.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност