Събития

Искра Михайлова: Зеленият пакт и дигитализацията имат изключителен потенциал за догонващото развитие на страната ни

Евродепутатът от ДПС и заместник-председател на група „Обнови Европа” Искра Михайлова бе домакин на онлайн дискусия на тема: „Зелен пакт и дигитална трансформация - възможности за конкурентоспособността на българската икономика“, която предостави платформа за обсъждане на приоритетите на ЕС и потенциалът им за растеж, основан на устойчив преход към неутрална по отношение на климата икономика и цифрови технологии.

„2020 беше година на натиск и загуби - за здравните системи, за световната и европейска икономика. Заживяхме в дигитален свят, замислихме се за това как ще изглежда светът в бъдеше. Но тя бе и година на обединение и мобилизация за ЕС. Постигнахме споразумение по ключови инициативи, които ще определят бъдещето на ЕС за години напред. В своето изказване, Изпълнителният заместник-председател на Европейската Комисия, с ресор "Европа, подготвена за цифровата ера", Маргрете Вестагер подчерта, че ЕС все още е водеща по отношение на разработването на иновативни решения, но иновациите сами по себе си не са достатъчни да осигурят растеж и просперитет.

Онлайн дискусията се проведе в контекста на приетите в края на декември 2020г. многогодишна финансова рамка за периода 2021—2027 г. и инструмента за възстановяване Next Generation EU, които ще позволят на ЕС да предостави безпрецедентно финансиране в размер на 1.8 трилиона евро през следващите години в подкрепа за възстановяването и развитието на конкурентоспособността на европейската икономика с акцент върху новите приоритети на ЕС свързани с екологичния и цифровия преход.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност