Събития

Мукаддес Налбант в Баку: Приятелските отношения между България и Азербайджан ще продължат да се развиват

Зам.-председателят на НС Мукаддес Налбант се срещна с първия заместник-председател на Мили Меджлиса на Азербайджан Али Хюсейнли, който е и председател на парламентарната комисия по правна политика и държавно изграждане.

Nalbant5

Али Хюсейнли изрази задоволството си от високото ниво на двустранните отношения, както и от доброто сътрудничество между парламентите на България и Азербайджан, където успешно работят групи за приятелство.

Първият заместник-председател отбеляза, че въпреки пандемичната ситуация международната дейност на Мили Меджлиса е много интензивна под ръководството на председателя Сахиба Гафарова.

Nalbant4

България играе важна роля и в енергийните проекти между Азербайджан и Европа, подчерта Али Хюсейнли.

Nalbant3

Мукадес Налбант изрази увереност, че приятелските отношения между двете страни ще продължат и пожела просперитет на народа, държавата и парламента на Азербайджан.

На срещата присъстваха ръководителят на групата за приятелство с България в Мили Меджлиса Рауф Алиев и извънредният и пълномощен посланик на България в Азербайджан Николай Янков.

Nalbant1

В Баку Мукаддес Налбант участва и  в работата на международна конференция на тема „Хуманитарно разминиране и цели за устойчиво развитие“. Във форума се включиха около 120 участници от 30 страни по света.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност