Събития

Мустафа Карадайъ: Бихме подкрепили правителство, предложено от новите партии в НС при ясна програма и приоритети

„Бихме подкрепили правителство, което е предложено от новите партии в НС при ясна програма, при ясни цели, ясни инструменти за постигането им и ясни срокове за постигането на тези цели.“, това заяви председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента по повод съставяне на правителство. На срещата присъстваха зам.-председателят на ДПС и ПГ на ДПС Йордан Цонев, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид и Ахмед Ахмедов, зам-председател на ДПС.

Лидерът на  ДПС  посочи три  приоритета на бъдещото правителство.  „На първо място е борба с ковидкризата и по-конкретно социално икономическите мерки и ускорена ваксинация. Втори приоритет е плана за възстановяване и устойчивост на България, както и подготовката на страната за следващия оперативен период. Важен приоритет е и достойното ни членство в евроатлантическите структури. За един по-сериозен мандат ние трябва да видим Програмата ни за ускорено икономическо развитие, защото за нас темповете за развитие на икономиката не са достатъчни.“ и допълни „Няма да подкрепим предложено правителство от загубилите партии,“ бе категоричен Карадайъ.

„Ние разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна, а именно да спрем омразата, разделението, противопоставянето, агресията и арогантността. Да възстановим политическата нормалността, да възстановим демокрацията в България. Да  дадем рестарт на държавността. Последните 4 години ние от ДПС не се спряхме да повтаряме, че  е нужен диалог между институциите, между политическите партиите за да има нормалност в политиката.“ бе категоричен Карадайъ.

Карадайъ подчерта, че досега конкретни разговори не са водени за съставяне на правителство с нито една партия.

 По повод изказването на премиера Карадайъ коментира така „Прекият участник в акциите в Росенец беше г-н Борисов и други негови изпълнители, вижда се  от кадрите и от техните действия. Така че техните координирани действия с „Да, България” да не ги прехвърлят върху ДПС.“

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност