Събития

Мустафа Карадайъ и депутатите от ДПС положиха венци на Паметника на жертвите на тоталитарния комунистически режим

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и народните представители от ДПС почетоха паметта на жертвите на тоталитарния комунистически режим. Те положиха венци и цветя пред паметника на жертвите на чудовищното престъпление, наречено "народен съд".

Паметник жертви на комунизма

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че тези дати е важно да се отбелязват, защото „все още дължим, като общество, на бъдещите поколения да предадем онова, което се е случило в България, защото не всичко може да се опише в учебниците, а и не всичко присъства в тях“.

Паметник жертви на комунизма2

По думите на Карадайъ това, което се е случило в България през 1945 г. и след това до края на 1989 г. с всички репресии и жертви е „много грозен период в нашата история".

Паметник жертви на комунизма6

Карадайъ отбеляза, че опитите за насилствена асимилация, наречени „възродителен процес“, дори нямат своето място в учебниците. Той припомни, че през 1989 г. за два месеца над 360 хиляди български граждани са експулсирани от България. „Това беше най-голямата експулсация след Втората световна война изобщо в Европа“, подчерта Карадайъ.

Паметник жертви на комунизма8

Паметник жертви на комунизма9

Паметник жертви на комунизма10

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност