Събития

Мустафа Карадайъ към Кирил Петков: Закъсняхте с 38 години

Неочаквана среща се състоя днес между лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Двамата се засякоха в кирковското село Могиляне.

Традиционно на 26 декември в него се организира възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. „възродителен процес”.

Митингът, организиран от ДПС, беше току-що приключил, когато край чешмата-паметник, носеща името на най-малката жертва на тоталитарния режим - 17-месечната Тюркян, се появи Кирил Петков с група симпатизанти.

"Добре дошъл, много сте закъснели. Закъснели сте с 38 години, ама пак е хубаво. Демокрацията се учи на тези площади", заяви Мустафа Карадайъ. "Паметта на това малко момиче трябва да покаже, че никога повече такива неща в България не трябва да се случват и единственият начин да го гарантираме всички е като има ред, законност и демокрация", отговори Кирил Петков.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков заедно с номинирания за премиер акад. Николай Денков се появиха в с.Могиляне след среща със симпатизанти в Кърджали. Те се поклониха и поднесоха цветя пред гроба и чешмата в памет на малката Тюркян, жертва на т.нар. "възродителен процес". Идеята е да покажем уважение пред този символ на случвалите се безобразия през предишния режим", посочи Петков. Никой няма монопол пред миналото, бъдещето или коя да е етническа група, каза той. И обобщи, че нищо не може да се случи с разделение и всички трябва да работим заедно.

Демокрацията и законността ни задължават да даваме личен пример, категоричен бе Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност