Събития

Мустафа Карадайъ на възпоменателна церемония за Деня на демокрацията и националното единство В Турция

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и зам.-председателят на 49-ото НС Филиз Хюсменова присъстваха на възпоменателната церемония по повод 15 юли - Деня на демокрацията и националното единство в Република Турция.

14 07 2023 2

На церомонията, която се състоя в посолството на Република Турция в София присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и народните председатели от Движението Фатме Рамадан, Дженал Топалова-Яшар, Павлин Кръстев и Осман Мурадов.

Присъстваха още главният мюфтия на българските мюсюлмани Мустафа Хаджъ, председателят на Висшия ислямски съвет Ведат Ахмед, председателят на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева и нейния заместник Баки Хюсеинов, представители на посолството на Азербайджан.

14 07 2023 1

Не сме забравили и никога няма да забравим коварния опит за преврат, извършен от терористите на ФЕТО в нощта на 15 юли преди 7 години, срещу нашата демокрация, единство и целостта на нашата нация, провалил се благодарение на героизма и смелостта на турския народ, съобщи турското посолство на страницата си във Фейсбук.

14 07 2023 4

Нашите възпоменателни дейности ще продължат с четене на Свещения Коран и молитви, които ще бъдат прочетени за нашите шехиди на 15 юли в джамиите в България след петъчната молитва.
Почитаме паметта на нашите 251 шехиди с уважение, признателност и милосърдие, победили ФЕТО по исторически начин и пожертвали живота си в името на страната, още веднъж изразяваме нашата признателност към нашите ветерани, написа още посолството на Република Турция.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност