Събития

Мустафа Карадайъ на ключова среща с Ердоган

Ключова среща с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган проведе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В нея участваха външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. Карадайъ и Ахмедов са на посещение в южната ни съседка.

Мустафа Карадайъ подчерта, че в България предстоят избори през октомври. В понеделник президентът Румен Радев насрочи парламентарния вот за 2 октомври 2022 г.

Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде, каза Мустафа Карадайъ на президента Ердоган.

По време на разговора между Ердоган и Карадайъ бе поставен въпросът как в тези трудни и тежки времена Турция може да бъде полезна на България. Двамата разговаряха още за отношенията между България и Турция в контекста на енергетиката и природния газ.

Лидерът на ДПС Мутафа Карадайъ и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов имаха поредица от срещи.

Турция срещи13

В неделя Карадайъ и Ахмедов бяха на погребението на майката на Фаик Йозтрак, зам.-председател и говорител на Републиканската народна партия (СНР) в Турция. Лидерът на ДПС положи венец от името на Движението.

Турция срещи12

Карадайъ разговаря още с председателя на Републиканската народна партия (СНР) в Турция Кемал Кълъчдароглу, както и с кмета на голяма община Анкара Мансур Яваш.

Турция срещи11

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов проведоха в понеделник и голяма среща с български граждани в Турция във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори. В нея участваха представителите на ДПС за район Тракия - Гюнер Четин, за район Мармара - Лютви Йозгюр, за район Бурса - Танер Чауш, за район Измир - Исмаил Ватансевер, и за район Истанбул - Фахри Ватансевер. На срещата присъстваха над 100 симпатизанти на ДПС.

Турция срещи10

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ благодари на членовете и симпатизантите на ДПС, които подкрепиха партията на всички избори през 2021 г.

Турция срещи8

Лидерът напомни, че още преди месеци на вечеря-ифтар в Истанбул предупреди, че България е пред предсрочни избори, тъй като се управлява от най-слабото и некомпетентно правителство в демократичната история на страната ни. Нека мине Байрамът и да се готвим за избори, те рано или късно ще се случат, заяви тогава Карадайъ. И ето, че президентът издаде указ за предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. Вече се случи, каза сега председателят на ДПС.

Турция срещи9

"Геополитически преминаваме през трудни времена. Вече бившето правителство направи много грешки. Особено в сферата на газа и енергетиката. А повечето решения на тези проблеми минават през Турция", допълни още Мустафа Карадайъ.

Турция срещи3

Турция срещи2

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност