Събития

Мустафа Карадайъ на 24 май: Да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца

Днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност,  трябва преди всичко да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон! Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в специалния си поздрав за 24 май.

Ето посланието на Мустафа Карадайъ, председател на ДПС:

От свое име и от името на ДПС поздравявам всички български граждани с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В този ден, когато се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, трябва преди всичко да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон!

Днес, благодарение на кирилицата, България се простира на 5 континента, защото чрез нея милионите ни сънародници зад граница са отнесли частица от Родината по всички краища на света.

В тревожните времена, когато на крачка от нас има война, все повече се убеждаваме, че словото трябва освен да вдъхновява и да убеждава, защото то е най-силното оръжие на мира.

Мъдростта и светлината на 24 май ни показват, че когато има жажда за знания и любов към изкуството и духовността, надеждата за напредък не угасва. И в заедност можем да продължим по своя път към „светли бъднини“!

Честит празник!

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност