Събития

Мустафа Карадайъ проведе ключови срещи с премиери и еврокомисари на конгреса на АЛДЕ

Ключови срещи проведоха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегацията на Движението в Дъблин, където участват в редовния конгрес на АЛДЕ. 
Либералите от цяла Европа се събраха в ирландската столица, за да начертаят стратегията си за бъдещето на Европа и да планират подготовката си за следващите европейски избори. 
Конгресът ще избере и съпредседатели на АЛДЕ. Кандидати за поста отново са евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк и ирландецът Тими Дули. Гласуването е утре.
От българска страна във висшия форум участват лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегация на Движението, която включва зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, евродепутатите от ДПС/“Обнови Европа“ Искра Михайлова и Атидже Вели, Филиз Хюсменова, член на ЦОБ на ДПС и бивш евродепутат, зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид и народния представител доц. д-р Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на ДПС.  
По време на конгреса Мустафа Карадайъ разговаря с председателя на групата "Обнови Европа" Стефан Сежурне, с премиера на Ирландия Мишел Мартин, със зам.-председателя на ЕК Маргрете Вастагер, с европейските комисари по енергетика Кадри Симсон и по вътрешен пазар Тиери Бретон, с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина.
  Дъблин11
Лидерът на ДПС имаше специална среща с Ги Верховстад, съпредседател на Конференцията за бъдещето на Европа. Двамата обсъдиха резултатите от конференцията и какво трябва да направи България, за да е адекватна на нейните решения. 
Делегацията на ДПС се включи активно в срещата на АЛДЕ-групата в ПАСЕ, където се дискутираше синхронът в либералното семейство във всички политически формати. Представителите на ДПС участваха и в специалния прием, даден от парламентарната група "Обнови Европа".
 Дъблин13
Мустафа Карадайъ и делегацията на ДПС проведоха редица двустранни срещи с лидерите на либералните партии от почти всички европейски страни. Сред основните теми на конгреса, както и на отделните срещи бяха мерките, които Европа трябва да вземе, за да гарантира продоволствената си автономност, скъсяването на веригите за доставки и енергийната независимост.
На прочувствена церемония съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк връчи на семейството на големия либерал и приятел на България и Балканите Ханс ван Баален медал за изключителния му принос към либералната идея.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност