Събития

Мустафа Карадайъ се срещна с посланика на Китай у нас Н. Пр. Дун Сяодзюн

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с посланика на Китайската народна република в България Н. Пр. Дун Сяодзюн. На срещата присъстваха и зам.-председателят на ДПС и ПГ на ДПС Халил Летифов и народният председател Рамадан Аталай, които са и членове на групата за приятелство с Китай към НС.

В началото на срещата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че отношенията между двете страни имат добра основа и трябва да продължават да се развиват.

IMG 20220511 234735

Карадайъ заяви, че ДПС в Европа е уважавана партия и през всичките 32 години от създаването си ДПС се бори за права и свободи и човешко достойнство. Той сподели с китайския посланик философията на Българския етнически модел, а именно "по пътя на демокрацията да защитаваме правата и свободите си и да не водим политика на реваншизъм. Различните да сме заедно, всеки да отстоява своята идентичност. Ако е нужно да помогнем на различните да отстояват своята идентичност. Заедно да градим демокрацията и държавността". Това е нашата философия на правене на политика, тази философия е създадена от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган. 

Лидерът на ДПС заяви също, че ДПС е в естественото си семейство, именно семейството на либералите. Свободата и запазването на човешкото достойнство е в основата на либерализма, каза той.

IMG 20220511 234911

Карадайъ каза още, че ДПС зададе посоката на България за НАТО и ЕС. Направихме го не, че някой ни го искал или налагал, а защото само така може да гарантираме сигурност в нашата страна след опитите през десетилетията за насилствената асимилация. 

Китайският посланик Сяодзюн заяви, че Китай и България са приятелски страни и се надява на добра комуникация с парламентарната група на ДПС да продължи. "Традиционното ни приятелство и стратегическо партньорство между двете държави се задълбочава. Сътрудничим си в сферите търговия, култура, туризъм и други. Ние искаме тази връзка да не се прекъсва, а да се надгражда. Трябва да си сътрудничим за възстановяване след ковид пандемията".IMG 20220511 235141

 

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност