Събития

Поздравителен адрес от световните либерали към ДПС за добрите изборни резултати

Президентът на Либералния интернационал Хакима Ел Хаите изпрати поздравителен адрес от името на световните либерали за добрите изборни резултати на ДПС на проведените на 4 април парламентарни избори.

В поздравителното си писмо тя пише, че спечелването на четири допълнителни мандата и увеличаването на вашия дял от гласовете до 10,5% показват, че кампанията Ви е спечелила доверието на значителна част от населението.

"Нашата работа и приносът на ДПС към нея са толкова важни, защото либералите разбират, че за да се създаде безопасен и проспериращ свят, нашите ценности трябва да бъдат развити не само на местно ниво, но и на световно" казва още Хакима ел Хаите.

Ето и целият текст:

"Уважаеми г-н Карадайъ, скъпи Мустафа


От името на световното либерално семейство, имам удоволствието да Ви поздравя за изключителните изборни резултати на нашата пълноправна партия, Движението за права и свобода (ДПС), след парламентарните избори в България по-рано този месец.

Спечелването на четири допълнителни мандата и увеличаването на вашия дял от гласовете до 10,5% показват, че кампанията Ви е спечелила доверието на значителна част от населението. Надяваме се, че в следващите дни, след като се формира ново правителство, това доверие ще бъде признато и възнаградено и че ДПС ще може да осигури либералния глас, който е необходим в България като част от нова коалиция.

Моля, имайте предвид, скъпи Мустафа, че в лицето на Либералния интернационал имате партньор, който да работи с вас, за да можете чрез либералните ценности да постигнете положителната промяна, която е толкова необходима в България. Нашата работа и приносът на ДПС към нея са толкова важни, защото либералите разбират, че за да се създаде безопасен и проспериращ свят, нашите ценности трябва да бъдат развити не само на местно ниво, но и на световно.

Всъщност, либералите бяха един от победителите на тези избори и като една от най-успешните ни партии членки в Югоизточна Европа, ние виждаме ДПС като партия, която носи голяма отговорност за либерализма и евроатлантическите стремежи не само на България, но и на много страни от региона.
Въпреки че COVID ситуацията може да забави плановете ни да свикаме глобалното либерално семейство за следващия ни конгрес в София, ние оставаме решени да работим с вас, да бъдем домакини на следващото ни събитие и да отпразнуваме заедно вашия успех!

Дотогава, бъдете уверени в моите най-добри пожелания и в приятелството ми."

Screenshot 20210415 190554 Office

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност