Събития

Рамадан Аталай: Цената на газа ще расте, трябва да помогнем на хората

От цената на газа тръгна поскъпването на енергията. Липсата на лидери с визия е причината цените на газа, който за Европа е 90% внос, да не бъдат предоговорени, както и да не бъдат договорени допълнителни количества газ. Това каза енергийният експерт на ДПС Рамадан Аталай, водач на листата на Движението в Пловдив област в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Всяка година хранилищата за газ в ЕС са запълнени на 90%, а в момента са пълни 70 на сто. В момента 9 пъти е по-висока цената на електроенергията от газ и един път по-висока от емисиите, които търгуват в момента въглищните централи, обясни Аталай.

За да се справим с проблема е важно да има политика на развитие, подчерта експертът. Политиката на ЕС, както и политиката на ДПС, предвиждат колкото е възможно по-бързо да тръгнем към развитие на зелена икономика, към кръгова икономика, каза Аталай.

Цената ще расте още повече, затова трябва да намерим начин как да помогнем на крайните потребители, на производителите, които ползват електроенергия. Има начини. Европепейските директиви и законите у нас дават възможност на нашите институции да реагират бързо, категоричен бе експертът.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност