Събития

Хамид Хамид и Небие Кабак връчиха награди "Чудесата на България"

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, вицепрезидент на европейските либерали и Небие Кабак, зам.-председател на Комисията по туризъм в 48-ото НС участваха в годишната церемония „Чудесата на България”, провеждана вече 12 години от медия „Стандарт”.

Хамид Хамид, който е и представител на групата за приятелство между България и Азарбейджан в 47-тото НС, връчи наградата „Развитие на наследството”. Тя бе за историческите перли на България и на Азербайджан – Велико Търново и Шуша.

Едно от знаковите места в старопрестолния град – хълмът „Трапезица“, получи нов облик и се превърна в оживено място за туристи, след като преди няколко години Фондацията за историческо и културно наследство „Хайдар Алиев”, председателствана от първата дама на Азербайджан - Мехрибан Алиева, вложи 2,5 млн. лева в реставрация, консервация и социализация на историческия хълм. Само преди месец, по време на посещението на президента Илхам Алиев у нас, в присъствието на българския президент Румен Радев бе подписан Меморандум за партньорство между културните столици на България и Азербайджан – Велико Търново и град Шуша, който ще поощри  двустранния културен и научен обмен и ще даде възможност за бъдещи инвестиции в културното ни наследство.

Наградата получиха Н.Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан и Нейко Генчев, заместник – кмет на Велико Търново.  

Небие Кабак връчи отличието „Атракция на годината”. То бе за Вълчия камък в Девин.

Небие Кабак Бранд България

В местността, намираща се на връх Каба таш, се издига най-високата панорамна площадка на Балканския полуостров - на 1650 метра над морското равнище. Спиращи дъха гледки към Рила, Пирин и Триградското ждрело и екстремен туризъм са част от магията на Вълчия камък, превърнал се в неизменно посещение за всички туристи, които обикалят Родопите. А грамадният каменен вълк на върха припомня стара легенда:  Навремето звярът нападал стотици стада, а когато го хванали, овчарите го хвърлили от върха. Воят му пронизал с такава сила склоновете, че отеква и до днес.

Наградата получи Здравко Иванов, кмет на Девин. Особено горда съм, защото съм родопчанка, а кампанията „Чудесата на българия”, обръща специално внимание на Свещената планина, каза Кабак.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност