Събития

Честит 6-ти септември !

      Днешният празник е повод да си припомним колко е важно единението, защото то носи сила и възход. На тази дата отдаваме достойна почит на всички, които с живота и делото си направиха така, че България да има достойно място на картата на Европа и на света.
    Днешното време е не по-малко драматично и изисква същия подвиг – да се преодолеят лични и партийни пристрастия, за да можем в единство и заедност да живеем мирно и градивно, в името на по-доброто бъдеще на нашата Родина. В името на по-доброто бъдеще на всички нас и на децата ни. За да бъдем достойни членове на Европейския съюз, за да е фактор България и на международната политическа сцена.
     За да се случи това, е нужно преди всичко да обичаме страната си истински и безусловно, да имаме визията за нейното развитие, да имаме волята да работим неуморно за националните приоритети. За да се случи това, важно условие е да обичаме хората, да пазим техните права и свободи, да уважаваме достойнството на всеки човек. Без значение на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние, както повелява нашият Основен закон – Конституцията на Република България. Важно условие е също да можем да си говорим и чрез диалог да решаваме проблеми, да изграждаме мостове помежду си, да имаме общ хоризонт и да вървим заедно по Пътя.
    Няма по-подходящ празник от 6 септември, Деня на Съединението, в който да си припомним колко е важно единението на нацията, на народа, на всички български граждани. Да осмислим празника и, вярвайки, че няма силна държава без отговорни и активни свободни граждани, да направим своя избор за силна и просперираща европейска България.
     Да си пожелаем да бъдем здрави и единни.
     Честит празник!
 

                                                                                                Мустафа Карадайъ 

                                                                                                Председател на ДПС

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност