Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова от Костандово: Единството е модерно

Заставам пред вас с чувство на дълг да съхраним и да запазим демокрацията и държавността в нашата Родина България. С тези думи лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ се обърна към множеството хора на площада в Костандово, област Пазарджик, където се проведе митинг на ДПС.

Kostandovo13

В него участваха кандидатът на Движението за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев, водач на листата в Пазарджик, Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и Сефер, Цановски, председател на УС на Американския университет в Скопие.

Kostandovo14

Партиите трябва да постигат при президента съгласие за излизане от кризите, за националните цели и приоритети, категоричен бе Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че президентската институция е полето, на което партиите трябва да постигнат съгласие и за изготвянето на национални стратегии в различните сектори - енергетика, образование, национална сигурност, отбрана, земеделие.

Президентът трябва да е генератор на национално-обединяващи каузи, заяви Карадайъ. И ги изброи:

  • Достигане на средните европейски стандарти на живот тук и сега, не някога в бъдещето.
  • Безплатна и достъпна детска градина за всяко дете у нас.
  • Създаване на съвет по енергетика към президента, който да направи стратегия за преодоляване на разрастващата се енергийна криза.
  • Българският трибагреник във всеки дом и над всяка обществена сграда, защото той ни обединява.
  • Стратегия и план за преодоляване на демографската криза.
  • Българското културно-историческо наследство да стане част от световното.

За проблемите говорят всички, но като че ли никой не смее да каже какво може да се направи в бъдеще. А нашата кампания е точно за това - за бъдещето, заяви и Искра Михайлова.

Kostandovo11

Ние вярваме в демокрацията в България, вярваме в нейното бъдеще, вярваме в развитието на демокрацията в света и искаме да вървим по пътя на развитите демокрации, в които не само имаме право да избираме, но и да бъдем избирани, категорична бе тя. И допълни: "Вървим по пътя на модерните демокрации, в които не само можем да мечтаем, но и да реализираме мечтите си, както правят големите демокрации на Америка и обединена Европа".

Kostandovo

А тук някой някъде обяснява, че българското общество не било готово да приеме президент, който се казва Мустафа. Аз казвам оттук, от площада в Костандово: Ние с вас сме българското общество и ние сме готови. Покажете го, обяснете на всички - ние сме модерно общество с модерни ценности. А единството е модерно. Защото единството е просперитет, заяви Искра Михайлова.

Проспериращите страни са единни. Успяват защото се базират на заедността на всички свои граждани. Защо България да е различна? Ние сме толкова силни, когато сме заедно. Ние сме толкова успешни, когато сме заедно, допълни тя.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност