Мустафа Карадайъ от Айтос: Правим стратегия за бъдещето на Балканите

Каква ни е политиката за Балканите? Този въпрос зададе от Айтос лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент. И отговори: В момента не знаем.

Още в зората на демокрацията, ние от Движението за права и свободи бяхме казали, че за да има просперитет в страните от Балканите, всички те трябва да станат членове на ЕС и НАТО. България какво прави? Къде ни е стратегията? - продължи с въпросите Карадайъ. и обяви още една национална цел, която двамата с Искра Михайлова ще отстояват като президент и вицепрезидент. "Когато станем президент и вицепрезидент ще направим форум за Балканите".

aitos5

Мустафа Карадайъ изброи и останалите каузи, за които ще работят с Михайлова: достигане на средните европейски стандарти на живот тук и сега, безплатна и достъпна детска градина за всяко дете, български трикольор на всяка забавачка, училище, обществена сграда.

aitos7

Създаване на съвет по енергетиката към Президентството е едно от най-спешните неща, които трябва да се направят, защото енергийната криза тепърва се разраства, категоричен бе Мустафа Карадайъ на митинг в Айтос. В него участваха още Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Халил Летифов, зам.-председател на ДПС, Атидже Алиева-Вели, евродепутат и Севим Али, водач на листата на ДПС в Бургас.

aitos8

"Днес хората ми говорят как расте цената на хляба, на тока, на бензина, енергийната криза става все по-страшна. Кметът на Руен ми казва как няма дърва за хората. Това не е грижа към българите, това не е демонтаж на модела ГЕРБ а повтаряне на модела ГЕРБ при това в по-лоша версия. Защото и 2011 г., когато имаше президентски избори, ГЕРБ правеше кампания с дървата и лишаваше хората в Родопите от тях", заяви Мустафа Карадайъ.

aitos11

Вече живеем в нов етап на демокрацията, вече мерим с аршина на Европейския съюз. И по този начин да оценяваме хората, както ги оценяват в Европа, каза лидерът на ДПС.

aitos12

Днес всички български граждани, които са и достойни граждани на ЕС, са модерни, защото днес не е модерно да се мрази и да се противопоставя, днес е модерно хората да се оценяват по критериите на ЕС. Да чуят какво предлагаме ние, да видят каква политика правим, каза още Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност