Сезгин Мехмед: Съдбата ни даде знак - нужен е "лъвски скок" за преодоляване на кризите!

Съдбата ни даде знак - нужен е "лъвски скок" за преодоляване на кризите! Това заяви Сезгин Мехмед, лидер на Младежкото ДПС и водач на листата на Движението в Хасково в послание до избирателите. Днес е необходимо, повече от всякога, да бъдем единни и отговорни, за да превърнем изборите в опорна точка за преодоляването на кризите. Разделителните линии отнеха ценно време, каза Мехмед.

Ето посланието на Сезгин Мехмед:

СЕЗГИН МЕХМЕД
Лидер на Младежкото ДПС и водач на листата на Движението в Хасковски избирателен район

Поредицата от парламентарни избори поставят крехката ни демокрация пред изпитание. В съчетание с пандемията и икономическата криза, това изпитание се превръща в пропаст.

Президентът – Обединител на нацията, преди пет години изглеждаше, че ще даде своя принос за преодоляването на дълбокия трап, останал в наследство от хаотичното управление на ГЕРБ, което бе концентрирано в ръцете на един човек. Но вместо това, допълнително постави трудно преодолими препятствия.

Може би, точно затова съдбата отреди поредицата от събития да бъдат решени в едно.

Убедени сме, че когато съдбата дава знак е време да напишем нашата страница от съвременната ни история, но взимайки ценните поуки от миналото.

Преди повече от 30 години, ДПС даде своя принос, за да има демокрация в България и във всеки един съдбоносен момент, когато е трудно и сложно, прави история.

30 години са значителна част от живота на човека, но от гледна точка на демокрацията е много крехка възраст. Най-малкото непредвидено действие може да има необратими последствия.

Днес е необходимо, повече от всякога, да бъдем единни и отговорни, за да превърнем изборите в опорна точка за преодоляването на кризите. Разделителните линии отнеха ценно време.

Сега, когато имаме опита на историята, имаме възможността да превърнем кризата във възможност да придадем добавена стойност на демокрацията в България.

По пътя на демокрацията нямаме нужда от състезания на егото, а от единството на нацията и държавническо поведение.

Убедени сме, че политическата криза е в основата на решението на всички останали кризи по пътя на нашето общо бъдеще.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност