Халил Летифов от Айтос: Гласът за ДПС е глас за надеждата, сигурността и законността

Народните представители от ДПС от Бургаско винаги са изпълнявали своите задължения, спазвали са клетвата, Конституцията и законите, нещо, което видяхме, че другите не правят. Така заместник-представителят на ДПС Халил Летифов описа кандидат-депутатската листа на Движението от Бургаско, на която начело са Севим Али и Ешереф Ешереф. Всеки глас за тях е глас за надеждата, сигурността, за закоността в България, каза още Летифов.

aitos11

Той припомни отговорното поведение на ДПС по време на предишните избори.

"Когато правихме предишните кампании, с вас говорихме за нуждата от приоритети, за нуждата от ясна програма, която да следваме, за да можем да дадем шанс на нашата Родина, на младите хора в нея и за да решаваме кризите една по една. На 4 април всички отидохме до урните с надеждата да се случи това.

Какво стана? След полагането на клетва на 20 април от народните представители, още ден по-късно, на 21 април, един кандидат за министър, който очаква да бъде назначен, подава документи за отказ от канадско гражданство. С мотива, че щял да бъде назначен за министър", разказа Летифов.

aitos8

"Докато ние с вас говорихме за необходимостта от програма и приоритети, за бързи спешни мерки за излизането от тези кризи, за които говорим някой си прави сметката, че в Народното събрание няма да има мнозинство и няма да има избрано редовно правителство.

С тези мотиви Кирил Петков е поискал отказ от канадско гражданство. Слушаме най-различни обяснения, но е факт че Конституцията и законите на страната са нарушени. При това съзнателно. На какво стана, не чухме дори едно "Извинявайте" нито от Кирил Петков, нито от президента.

Не към мен, не към ДПС, а към българските граждани, които очакват заемащите тези позиции, да са отговорни и да спазват Конституцията и законите на страната", заяви Летифов.

"И така голямата надежда на българските граждани беше излъгана. Не беше съставено правителство, беше съставен служебен кабинет, които явно е бил очакван, но ние не сме знаели. Същото се случи и в 46-тото НС.

Има една приказка: Който плаща, той поръчва музиката. Цената обаче ще платят българските граждани и е редно те да поръчват музиката, а не задкулисието", добави Летифов. Той назова името на задкулисието - кръга "Капитал" и неговият главен мениджър Иво Прокопиев.

"Настоящият президент Радев е част от това задкулисие, което определя дневният ред, което определя ще има ли мнозинство в НС или не. Затова, ние в ДПС се борим срещу това задкулисие и няма повече да оставим нещата така да продължа", убеден е Халил Летифов.

"Когато миналия септември с нарочна декларация, прочетена от нашия председател Мустафа Карадайъ ние поискахме оставките на Радев и Борисов, тогава мотива ни беше точно такъв - те не са част от решението, а част от проблема за липса на диалог, на допирни точки между институциите, за увеличаващо се напрежение в държавата.

Не подаде оставка нито единият, нито другият. И днес кризите, за които всички непрекъснато говорим, не си отиват, а нарастват", добави Летифов.

Той разказа за един бивш началник на кабинет на президента, който днес написал в свой анализ, че било обещано на тези министри, да са министри още 6 месеца.

"Да разбираме ли, че задкулисието иска да има служебно правителство още 6 месеца и да няма редовно избрано такова, което да носи отговорност за решаването на проблемите, за реформите и за надеждата на българските граждани", попита Халил Летифов.

И отговори категорично:

"ДПС, няма да позволи това. Но за да се случи това, гласуването е отговорност. Всеки глас, даден за ДПС е глас за отговорност, за надежда, за Конституцията, за законността.

Когато участвахме в гласуването за президент преди 5 години, ние очаквахме Румен Радев да бъде обединител на нацията, да бъде контрапункт на авторитарния модел на управление на ГЕРБ, да бъде медиатор в кризисни времена. Но това, за съжаление, не се случва", каза Халил Летифов.

Той е убеден, че само Карадайь и Михайлова ще бъдат ли обединители на нацията, ако бъдат избрани, ще спазват ли Конституцията и законите на страната, ще се справят с тези кризи и ще бъдат медиатори в тези кризисни времена, "вместо да стоят в окопите".

Да изберем Карадайь - той ще бъде най – патриотичният президент и България ще поеме по един коренно различен път. Заедно с г-жа Михайлова те знаят какво да правят, знаят каква е тяхната роля, знаят какви са техните ангажименти. Нека ги подкрепим, завърши речта си Халил Летифов.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност