Атидже Вели в Павел баня: ДПС е единствената партия с ясна визия за земеделието

Държавата ни в лицето на правителството липсва в Брюксел, за да защити националния интерес. Това каза евродепутатът от ДПС Атидже Вели пред земеделци от Старозагорска област, които се събраха в Павел Баня. В разговора участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатът Искра Михайлова, водачът на Старозагорската листа на ДПС и зам.-председател на партията Халил Летифов и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Павел баня4

Вели, която е единственият евродепутат от България в Земеделската комисия на Европарламента, подробно разказа какво правят в Брюксел евродепутатите от ДПС и как помагат на бизнеса в Българя, особено на земеделските стопани.

Обаждат ни се колегите народни представители от ДПС и казват: „Колеги, за Казанлък е важно розопроизводството, важно е зърнопроизводстовото“. Ние като евродепутативеднага внасяме предложения от името на Движение за права и свободи. Знаете ли колко национални позиции получихме на правителството? Нула! В Брюксел липсва държавата, за да защити националния интерес – зърнопроизводството, възмути се Вели.

Павел баня5

Когато дойдоха на власт, „Продължаваме промяната” казаха: „Ще изкупуваме зърно, заделяме средства“. Нарушиха пазара,  секторът започна да губи. Допълнително започна да влиза зърно от Украйна и да се складира в България. Ние сме напълно солидарни с Украйна, но това не беше направено по правилния начин. То наруши вашите интереси. С колегите ми г-жа Михайлова и г-н Илхан Кючюк написахме писмо на Комисаря, за да имате антикризисно подпомагане. Комисарят ни отговори „да, българските зърнопроизводители ще получат антикризисно подпомагане.“, разказа Вели.

И попита: „Къде е нашата държава?”.

Представете си, когато във властта има хора, които знаят  и могат, какво ще бъде. Представете си, ако участваме в правителството какво ще е. Всичко колкото и тривиално да звучи опира до политиката. Когато има последователна политика, когато има разум в тази политика нещата се случват, категорична бе Вели.

Павел баня6

Тя подчерта, че по Плана за възстановяване и устойчивост, освен подпомагането за малките и средните предприятия, България имаше възможност да възстанови напоителните си системи. Така, че да не са големи загубите, а дружествата да могат да печелят, продавайки водата на разумна и приемлива цена.

Вместо това заложиха завод за батерии за един човек и зачеркнаха напояването, без да мислят за земеделието. А без земеделците няма накъде, каза Вели. И посочи, че вече 33 години ДПС отдава огромна значимост на земеделието като сектор и е единствената партия, която има ясна визия за развитието му.

Но проблемите се задълбочават и е време да ги решим заедно - с разум, отговорност и диалог. Ние ще сме при винаги при вас, за да търсим заедно решения на проблемите, увери Вели.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност