Д-р Хасан Адемов във Видин: Ако искате България да тръгне по различен път, доверете се на професионалистите - те са в ДПС

Ако искате България да тръгне по различен път, доверете се на професионалистите. Те са в листите на ДПС. Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов, бивш социален министър, по време на откриването на предизборната кампания на партията във Видин. Пред препълнената зала говориха още лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев, евродепутатът Искра Мипайлова и водачът на листата Станислав Анастасов, зам.-председател на Движението.

Видин1

В тази зала има енергия и по погледите разбирам, че вие сте в очакване, че ДПС ще бъде в управлението на страната. Това е изключително важно, защото без участието на ДПС, очевидно е, че останалите партии не могат да се справят, подчерта д-р Адемов.

Жестоката инфлация и цените в магазините е нещото, което вълнува всички български граждани. Защо се случи това и има ли своето решение? ДПС гарантира пред своите избиратели, че истинските проблеми, свързани с инфлацията и с доходите на населението, с работните места ще ги поставим в Народното събрание още с влизането на 49-ия парламент, категоричен бе бившият социален министър.

Видин3

Разум, отговорност и диалог. Има ли някой, който да каже, че ДПС не е разумна партия? Има ли някой който да каже, че е безотговорна партия? Има ли някой който да каже, че ДПС не е диалогична? Затова ще направим всичко възможно ДПС в следващия мандат да бъде част от управленска коалиция, увери Адемов. И се обърна към хората.

Някой от вас получили увеличение на пенсиите с 55 %, както заяви преди два дни Кирил Петков. 55%  увеличение на пенсиите е абсолютна лъжа. В бюджета тази година, парите за пенсиите са над 4 милиарда лева. А ефектът е, че от 308 000 хората под линията на бедност станаха близо 800 000, възмути се Хасан Адемов. И заяви: „Време е на власт да дойдат професионалистите, които знаят, могат и искат да свършат нещо за българските граждани.”.

Той припомни какво направи ДПС в 48-ото Народно събрание. Решихме един много наболял въпрос, свързан с пенсионирането на българските граждани – признаването на казармата за осигурителен стаж. Тази несправедливост беше поправена благодарение на ДПС, припомни експертът на Движението.

На следващо място всички, които са лежали в затвори  по време на комунистическия режим имаха в своите трудови книжки трудов стаж, само че той не се признаваше  за осигурителен. Благодарение на ДПС всички онези, които са лежали в затворите и са допринесли със своята дейност за свободата, на която се радваме и в днешния празничен ден, имат възможност да ползват тези години при пенсиониране, заключи Адемов.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност