Мустафа Карадайъ посети Елмалъ баба текке

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, водач на листата за Кърджали, и екипът на централния предизборен лъч на Движението посетиха религиозния комплекс "Елмалъ баба текке" край момчилградското село Биволяне.

Елмалъ баба текке1

Тук бяха още заместник-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, евродепутатът Атидже Вели, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, кандидат-депутатите Юсеин Ахмед и Илкнур Кязим.

Елмалъ баба текке5

Посещението съвпадна с големия празник Невруз, с който от древни времена се отбелязва пролетното равноденствие.

Елмалъ баба текке2

Гостите разгледаха джамията, библиотеката и тюрбето, което няма аналог в България. Местният духовник Ахмед деде разказа как е бил създаден и как се е развивал през годините религиозният комплекс. Припомни, че през 2011 година е извършен основен ремонт на сградите, а за официалното откриване на обновения комплекс е дошъл лично почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

 Елмалъ баба текке4

"Архитектурата на всяко място, независимо от епохата, е културно наследство за целия свят", заяви Мустафа Карадайъ. "Различието е богатство за нас, трябва да съхраним идентичността си", допълни лидерът на ДПС. Той разговаря с жителите на Биволяне и околните села, които го увериха, че стоят твърдо зад ДПС и на 2 април ще гласуват с № 13 в бюлетината.

Елмалъ баба текке6

Елмалъ баба текке7

Елмалъ баба текке8

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност