Сезгин Мехмед: ДПС ще постави проблемите на младите хора в дневния ред на 49-ото Народно събрание

ДПС работи за това дневният ред на хората да стане дневен ред на Народното събрание и това е едно от най-важните послания на предизборната ни кампания. В нашата програма един от основните приоритети е свързан с решаването на проблемите на младите хора.  Бъдещето е на технологиите и на изкуствения интелект. Много от така наречените механични професии ще изчезнат и младите хора трябва да бъдат насочвани към друг тип отношения на пазара на труда. Това заяви председателят на Младежкото ДПС  Сезгин Мехмед в предаването "Беновска пита – К2“.

Той беше категоричен, че в последно време политиките не отговарят на дневния ред на българските избиратели и граждани.

От гледна точка на днешното управление онова, с което ДПС ще надгради, е да осигури стабилност. Инвестициите са възможни тогава, когато в една държава има политическа стабилност. Мотото на кампанията ни е „Разум, отговорност, диалог“. Това, което ДПС може да гарантира, е на базата на диалог, отговорност и разум да се постигне тази политическа стабилност, в която инвеститорите да чувстват гаранция за техните инвестиции, твърди Сезгин Мехмед.

Той заяви, че е крайно време България да има редовно правителство, което да заложи в основата си политиките, които да изведат държавата от тежката икономическа криза.

Поредните предсрочни парламентарни избори можеха да бъдат спестени на българските граждани, ако имаше диалог в предишното Народно събрание. Най-важното е да спрем прогресивното обедняване, да спрем галопиращата инфлация. Това може да стане само със сериозни инвестиции, които да изведат страната ни от кризите, каза още Сезгин Мехмед.

Той припомни, че най-голямата от кризите е политическата.

ДПС се доказа като най-диалогичната партия. Ние трябва да сме част от мнозинството, което ще излъчи редовен кабинет. ДПС е единствената, представена в парламента партия, която в сходна ситуация се е справяла с инфлацията и бедността. Ние знаем как и можем да преодоляваме кризи, заяви още председателят на Младежкото ДПС.

Той прогнозира, че ДПС ще увеличи резултата си на предстоящите избори, защото никога не е губило връзка с избирателите.

Проблемът, който виждаме навсякъде в страната по време на обиколката на предизборния лъч, е бягството на младите хора, особено от по-малките общини. Липсата на работни места, на сигурност за бъдещето кара младите да търсят своето развитие в областните градове, а все по-често и в чужбина. Затова в основата на регионалните политики, които ще облечем в регионални планове за развитие, ние поставяме младите хора и възможностите за развитието им в техните родни места, каза още Сезгин.

Избиратели, които традиционно не гласуват за нас, сега споделят, че единствената партия, която е способна да ни изведе от сегашните кризи, е ДПС. Очакваме да увеличим подкрепата си от страна на българските избиратели извън твърдото ядро на ДПС, каза Сезгин Мехмед.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност