Интервюта

Сезгин Мехмед: ДПС е единствената партия, която ясно поема отговорност

Чувствам се горд от това, което направи България за хората, които бедстват в Република Турция в резултат на опустошителните земетресения, взели над 41 000 жертви. В този труден момент българската държава показа, че я има и че може да реагира. Това заяви лидерът на Младежко ДПС Сезгин Мехмед в интервю за предаването „Беновска пита – Радио К2”. Той още веднъж изказа съболезнованията на ДПС и своите лични към близките за загиналите.

От друга страна като млад човек се почувствах горд и от жеста на едно 10-годишно дете, след което започнахме дарителската кампания. То дари всички свои играчки, каза Мехмед. Той сподели, че единственото спасение е в любовта, а детската е чиста и през нея се показва, че има надежда.

Сезгин Мехмед коментира предстоящите ненужни предсрочни избори и необходимостта от излъчване на редовен кабинет.

От 45-ото Народно събрание досега липсва отговорност - няма ясен политически субект, който да поеме отговорност, няма ясен лидер, който да застане, няма ясни политически субекти, които да застанат срещу лидерите и да кажат, че не са прави, защото в България всеки се страхува, заяви Мехмед.

В търсенето на героя-спасител изпуснахме времето и възможността да използваме кризата като трамплин за преодоляването на икономическите кризи, допълни той. В трудни времена винаги ДПС е участвало във властта и ако искаме да преодолеем този тежък момент, единственият политически субект, който поема ясно отговорност, е ДПС, подчерта лидерът на Младежко ДПС.

Ние сме щастливи и късметлии на съдбата, че имаме човек, който ни постави основите в политиката, на базата на която да се градят мъдростите и да се изграждаме като личности - д-р Ахмед Доган”, подчерта Сезгин Мехмед.

Българският избирател е мъдър и има възможността да оцени и да подреди следващото издание на НС така, че и тези, които влязоха в политиката с нарушение на конституцията и законите на страната, да са длъжни да изпълнят волята на избирателите,каза още Мехмед.

По отношение на отложеното влизане в Еврозоната Сезгин Мехмед каза, че това е едно от изпитанията пред България и влизането ще предизвика определени сътресения в икономиката, но ако искаме да сме част от голямото, сме длъжни да оцелеем в тази ситуация и да се приспособим към променящата се среда.

Беновска попита Сезгин Мехмед дали ДПС са доволни, че комисията за защита на конкуренцията е глобила “Лукойл” с над 68 милиона за злоупотреба с господстващо положение. Мехмед подчерта, че всички, които нарушават законите трябва да бъдат наказани.

Коментирайки цените и инфлацията, Сезгин Мехмед заяви, че ДПС води политика, насочена към земеделците, откакто съществува.

Единствената партия, защитавала интересите на земеделските производители е ДПС. Ние ще защитим всички - от най-малкия до най-големия производител и семействата, които се препитават с тази дейност. Тяхната продукция трябва да бъде оценена правилно, защото един от пътищата за оцеляване на държавата минава през този сектор”, обобщи Мехмед.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност