Народно събрание

Ахмед Ахмедов: От кого полицаи получиха указания за тормоз над избиратели?

По време на мое посещение в избирателния ми район - 18-ти Разградски избирателен район, хората ми зададоха въпрос във връзка с милиционерския тормоз по време на парламентарните избори през 2021 г. Всички знаете, че тези репресии, които се осъществиха върху нашите гласоподаватели, напомняха т.нар. "възродителния процес". Това заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов по време на парламентарна процедура в пленарната зала.

Всичко това, което се случи в предизборната кампания, не беше достойно. То бе направено с една единствена цел - да се поругае достойнството и авторитета на нашите съграждани. След като ми беше зададен въпросът във връзка с полицейския тормоз, влязох в интернет страницата на Народното събрание, защото много добре знам, че още на 15 декември г-н Карадайъ зададе такъв въпрос. Но от поместения там т.нар. "отговор", както каза и моят колега г-н Халил Летифов, нищо не става ясно, заяви Ахмедов.

Интернет страницата на Народното събрание е основно средство, чрез което нашите гласоподаватели и българската общественост у нас и извън страната се информира във връзка с законодателството и отговорите на министрите при парламентарен контрол, изтъква Ахмедов. И припомни въпроса на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ към вътрешния министър Бойко Рашков: Кой и какви указания е дал за извършване на определени действия по отношение на избиратели, партийни членове?

В отговора, цитиран от ръководството на МВР, не са давани указания. Тогава аз и моите съграждани, а и цялата българска общественост, се питаме: Тези полицаи, които извършиха милиционерщината, по своя воля ли накърняваха честта и достойнството на хората, заяви още Ахмед Ахмедов и се извини на всички съвестни полицаи в системата. Той отново призова председателя на парламента да изиска отговор от Бойко Рашков.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност