Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Маските паднаха - ето ги лицемерите!

Маските паднаха - ето ги лицемерите. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на парламента. В този момент депутатите от "Продлжаваме промяната" и "Демократична България", които бяха напуснали пленарната зала, докато се гласуваше предложението на ДПС машини с оптични сканиращи устройства, ще връщаха по местата си.

Маските паднаха - от тези, които твърдят, че продължават някаква промяна, защото тя е от лошо към по-лошо. И от тези, които твърдят, че уж са демократи, че подкрепят машинното гласуване и че ще подкрепят сканиращите устройства, заяви Карадайъ.

Маските паднаха. Тях ги няма съзнателно в залата, за да не минат машините, които ние от ДПС предложихме, продължи председателят на ДПС.

И отсече: "Видя се кой е за машинно гласуване. Видя се кой е за честни и прозрачни избори, при които всеки български гражданин да може да гласува без да има проблеми и притеснения.".

Видяхме кой е да няма недействителни гласове и сгрешени протоколи на секционните избирателни комисии. Тоест - да се елиминира субективният фактор при отчитането на гласа, броенето на гласовете и попълването на протоколите на СИК. Без да има машинации и фалшификации, каквито виждаме и показваме при сегашния модел на гласуваме, заяви още Карадайъ. Той увери, че ДПС ще продължи да дава примери за машинации, направени със сегашните устройства.

Ето ги лицемерите, които вече се появяват в залата, когато е късно. Но маските паднаха. Те са за фалшификациите, които показваме от тази трибуна, а не за честни и прозрачни избори и за използването на сканиращи машини и елиминиране на субективния фактор, обяви Мустафа Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност