Народно събрание

Мустафа Карадайъ на 15 септември: Знанието е най-големият капитал на нацията

Грамотността и знанието правят човека свободен. Знанието е път към мъдростта и е най-големият капитал на нацията. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в специален поздрав към учениците, учителите и родителите за 15 септември.

Ето целия пост на Мустафа Карадайъ във Фейсбук:

Скъпи ученици, учители, родители!

Днес е първият ден и той е първи ден по пътя към знанието за първокласниците. Днес е празник за всички, защото училището оставя трайна следа в живота на всеки и е началото по пътя към знанието. Този ден по особен начин свързва всички и, независимо дали си още в училище или не, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето.

Скъпи ученици, никога не забравяйте, че училището не е просто сграда, то е цял един свят. Свят, в който получавате най-голямото богатство – знанието, развивате мечтите си, печелите приятели. Не забравяйте, че вашите учители ви обичат и искат да научите много, те искат никога да не спирате да учите. Затова бъдете усърдни и уважавайте своите учители!

Уважаеми учители, продължавайте да бъдете все така всеотдайни приятели, будители, вдъхновители, мечтатели. Бъдете горди с професията си, защото без нея не би имало бъдеще.

Грамотността и знанието правят човека свободен.

Знанието е път към мъдростта и е най-големият капитал на нацията.

Вярвам, че всички ние, семейството, училището, държавни органи и обществени организации, всички граждани, ще направим така, че децата ни да се чувстват сигурни и успешни. Нека да търсим силните им страни, да ги подкрепяме, да им даваме увереност, че могат и че всичко, което научават, ще им помогне в живота, за да вървят през него достойни и щастливи, да изграждат бъдещето, за което всички мечтаем.

На добър час!

Бъдете здрави!

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност