Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Стига предизборен популизъм! Една година ДБ и „Продължавате промяната към по-лошо” мълчат по промените на ДПС в Конституцията за съдебна реформа и разследване на главния прокурор

Предизборната кампания за някои хора започна от парламентарната трибуна - те не се свенят от тук да говорят неточности. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите по законопроектите с поправки в НПК, които предвиждат механизъм за разследване на главния прокурор.

Преди една година на всички парламентарни групи представихме законопроект за промени в Конституцията, така че да се направи цялостна реформа в съдебната система. За да има независима съдебна система, за да има възможност за разследване на главния прокурор и ред други теми да бъдат решени,припомни Карадайъ.

Една година нито от ДБ, нито  от Продължавате промяната към по-лошо, нито от коя да е парламентарна група не се направи нито едно движение, заяви лидерът на ДПС.

Съвсем коректно ние казахме: "Представяме нашите идеи и сме готови да обсъждаме и алтернативни ". До днес никой не направи нищо, заяви още той.

Но се излиза от тази трибуна и се цитират международни органи и институции, които едва ли не са ни давали препоръки да нарушаваме нашата Конституция, възмути се Мустафа Карадайъ

Най-вече в доклади  на Венецианската комисия се съдържат текстове, че без промени в Конституцията, трудно можем да решим задачата да има възможност за разследване на  главния прокурор. И тук като последна инстанция, някой да се опитва да налага личното свое мнение, едва ли не  за най-вярното и да призовава да се нарушава Конституцията, каквато практика имат в своите парламентарни групи, най-малкото е нелепо, отсече Карадайъ.

Темата е важна и сериозна, винаги сме подхождали с необходимата  отговорност към нея. Призовавам всички да подхождаме с нужната отговорност, а не с предизборен популизъм, апелира председателят на Движението.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност