Народно събрание

Хамид Хамид: Прокуратурата си затвори очите за любимия олигарх на властта Иво Прокопиев

Трябва да изброявате всичко, за което прокуратурата на Република България си е затваряла очите. Това е правилният път, действайте смело. Имате нашата пълна подкрепа. С тези думи зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид се обърна към депутатката от "Продължаваме промяната" Екатерина Димитрушева по време на дебатите за промените в Закона за съдебната власт.

Трябва ли обаче, да го правим избирателно? Трябва ли тук да не споменем дали прокуратурата си затвори очите, когато един човек подписа документ с невярно съдържание? Това не го казва Хамид Хамид, а Конституционният съд на Република България, заяви народният представител от ДПС.

Цял свят разбра, че този човек извършил престъпление по чл.313 от Наказателния кодекс на Република България. Да, прокуратурата си затвори очите и г-жа Димитрушева трябваше да каже и това, каза още Хамид.

Г-жа Димитрушева трябваше да каже, че прокуратурата си затвори очите в още един изключително тежък случай. Не протестира една оправдателна присъда на първа инстанция. Защо ли? Една от малкото присъди, непротестирани от прокуратурата. Трябва да казваме, тук от тази трибуна, кой скри олигарха Прокопиев. Оправдателната присъда на любимия олигарх на властта, г-жо Димитрушева, заяви още Хамид Хамид.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност