Д-р Хасан Адемов от Сърница: За да спрем обедняването, ДПС ще подпомогне уязвимите групи

Искам да ви честитя Свещения месец Рамазан - месец, който обединява душите и мислите на хората. Най-важно е да бъдем заедно, да бъдем целеустремени, за да можем да изпълним задачите, които предстоят пред Движението за права и свободи. Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Сърница. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели и Небие Кабак, втора в листата за Пазарджик. Водач на листата е Делян Пеевски.

Сърница8

От Видин до Сърница хора ни казват едно и също - най-големият проблем е прогресивното обедняване. Инфлацията расте, цените са непосилни, а работните места - несигурни, заяви д-р Адемов.

И продължи: "От своя страна работодателите ни казват, че не могат да намерят квалифицирана работна ръка. Младите избягаха в Европа. Това са проблемите на хората в цяла България. Това е дневният ред на българските граждани".

Сърница1

Не може в ХХІ век, в европейска България, да има хора, които да си лягат гладни, а такива хора има. Прогресивната бедност е най-големият проблем, с който трябва да се преборим, посочи Хасан Адемов. И увери, че парламентарната група на ДПС в 49-ото НС ще пренесе този дневен ред на хората в парламента.

Сърница9

Социалният експерт на ДПС цитира данни от националната статистика, според които 75% от българските граждани имат проблеми със задоволяване основни жизнени потребности – храна, вода, осветление, отопление, включително на дърва.

Два пъти увеличен е дърводобивът, а дървата не стигат до хората. Измислят се най-различни варианти, за да не може хората да се възползват от правото си да имат дърва за огрев. Това са проблеми, които стоят на дневен ред и ние сме единствената партия, която предлага решение, каза д-р Адемов.

Сърница3

Ние от Движението за права и свободи искаме да бъдат подпомогнати хората от уязвимите групи, хората които не могат да се справят сами и с помощта на своите близки. Ако държавният ресурс позволява, тази група може да бъде по-голяма, но ако държавния ресурс не позволява, най-голямото несъответствие е сегашните политици да правят политика за сметка на заеми. Тоест - Асен Василев да поръчва музиката, а народът да плаща сметката, каза Хасан Адемов.

Те разрушиха финансовата стабилност в държавата, доколкото я имаше. Помните ли в края на миналата година, когато тези хора управляваха - изхарчиха 9 милиарда за 9 дни. Питам ги къде са тези пари? Засега няма отговор, заяви още д-р Адемов.

Това, което ние предлагаме, е да се преборим с бедността и мизерията, с възможността от социално изключване, да се преборим с високата инфлация, но не по начина, по който предлагат нашите опоненти – със замразяване на цени и надценки, а с инвестиции. Без инвестиции - външни и вътрешни, без европейската солидарност, инфлацията не може да бъде преодоляна, категоричен бе д-р Адемов.

ДПС показа как се прави това, докато управляваше в периода 2001 до 2009 година, когато завари една разрушена икономика, една разрушена социална система и направи всичко възможно българските граждани да живеят по- добре, подчерта той.

На 2 април да гласуваме с номер 13, за да може Движението за права и свободи да решава проблемите на хората, призова Хасан Адемов.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност