Хасан Адемов в Хасково: ДПС спази обещанието си. 100 000 репресирани получиха възможност да допълнят стажа си и да се пенсионират

100 000 души в България и Турция не можеха да се пенсионират, защото не им достигаха до 2 години стаж.  Благодарение на законопроекта, внесен от ДПС, тези репресирани хора вече ще могат да се пенсионират. Това заяви експертът по социална политика д-р Хасан Адемов на предизборна среща на ДПС в Хасково. На нея присъстваха председателят на партията Мустафа Карадайъ, евродепутатът Атидже Вели и председателят на Младежкото ДПС и водач на листата за Хасково Сезгин Мехмед.

Хасково9

Хасан Адемов се обърна към хората от Стамболово като им припомни, че преди миналите избори те са настоявали за тази поправка в закона.

Изпълнихме обещанието си. Всички, които са лежали в затворите по политическите причини - заради имената, заради демокрацията, вече получават морална реабилитация. Досега времето, което са прекарали в затворите, се признаваше само за трудов стаж, но не и за стаж при пенсиониране – осигурителен стаж.  С промени в Кодекса за социалното осигуряване се даде възможност наборната военна служба и затворът за репресираните лица да се признават за действителен стаж за пенсия. Така, с тези допълнения, ще се даде възможност на репресираните да допълнят своя стаж и да придобият пенсионни права, уточни Адемов.

Хасково3

Той заяви още, че в цяла България хората се оплакват от обедняване. Адемов обаче е категоричен, че непрекъснатото увеличаване на дълга на държавата прави така, че тези борчове ще се плащат от внуците на внуците ни. Пенсионната система се финансира с външен дълг. Няма достатъчно ресурс за здравеопазване, образование, охрана и сигурност, добави експертът по социална политика.

Целта на нашите опоненти обаче не е да помогнат на българския пенсионер да подобри покупателната способност, защото инфлацията отдавана изяде това увеличение. Тяхната цел е да купят доверието на българския пенсионер и да гласуват за тях. Купуват гласове с парите на всички за тясно партийна употреба, категоричен бе Адемов.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност